Monday 20 October 2014

No-spend challenge, esimesed 9 päeva ehk feilime kolinal

Alustuseks feilime sellega, et polnud ei aega, tahtmist ega jaksu isegi mitte nädala lõpus raporteerida, tihedamast kirjutamisest rääkimata. Lisaks ei suutnud ma oluliselt vähem kulutada, kui muidu. Aga sukeldume siis mu tšekimaailma.

1. Päev

Kirjutasin eriti optimistlikult eelmise postituse ja otsustasin, et täna poodi ei lähe. Õhtul tekkis siiski mõte, et nüüd ja kohe on vaja hapukapsa järele minna. Läksin, poes meenus, et lapsel on hommikul klassiekskursioon Elistverre ja Palamusele, midagi söödavat-joodavat kaasa vaja. Ostsin kõik rohkem ja vähem vajaliku, arve oli küll suurem kui asi väärt.

Kulus: 11.78€


 2. Päev

Magamatus ja pikalt haige olemine hakkasid oma mõju avaldama. Vedasin ennast hommikul puhtalt tahtejõu abil kooli, esimesest ettejäävast poest ostsin enda tuunimiseks paki granaatõunamahla, ühe energiajoogi ja sooja küüslaugubaguette. Gluteenivaba my ass! Lõunaks sõin kaks rummikooki ja käisin Loorele kombekat otsimas. Leidsin hoopis endale kaltsukast ühe särgi.

Kulus: 4.39€ 

3. Päev

Vedasin ennast Tartusse arsti juurde. Tšekimajandus ütleb, et koju süüa ei toonud. Küll aga ostsin bussi- ja rongipileti ja vahepeal sõin ka. Kuna teoreetiliselt peaks kodus olevad toiduained ära hävitama, lõin aknal seisvale kõrvitsale noa sisse. Nikerdasin kokku oma elu esimese gluteeni- ja kaseiinivaba pärmitaigna, millele lisasin ohtralt kõrvitsapüreed ja küpsetasin mingi saialaadse toote . Ei saa öelda, et oleks väga hästi õnnestunud ja väga maitsev olnud, aga päris metsa ei läinud ja mingil müstilisel põhjusel sai kõik otsa ka.

Kulus: 10.2€


4. Päev

Sama, mis eelmine. Tahtejõud kukkus kolinal katki, õhtul käisin Selveris ja tulin suure toidukotiga tagasi.
  
Kulus: 19.78€

5. Päev

Hommikul kooli minnes vajasin jälle suuremas koguses turgutavaid aineid, jõin oma elu esimese kergelt oksemaitselise spordijoogi ja kujutasin ette, et kohe hakkab hea.. Tšekimajandus ütleb, et õhtul käisin ühest toidupoest teise, ostes eiteamida ja eiteamiks. Ju siis sai nii parem.

Kulus: 10.61€
  

6. Päev

Toidupoes olin tubli, ostsin porgandit, granaatõuna ja ühe riisikoore . Astusin apteegist läbi ja kodustasin ära pudelikese astelpajuõliga, sest miski ju peab ka minu inetu molli veidi kaunimaks tegema. Tegi kah natuke, padja määris ka muidugi ära.

Kulus: 5.37€

 7. Päev

 Jätkasin kõrvitsa hävitamist, seekord riivisin seda pannkoogitaignasse. Lapsed sõid ja kiitsid, ju siis kõlbab ka nii. Pool kõrvitsat on veel, palun ideid, mis sellega teha. :) 
Poes käisin peamiselt isutamas, sai puuvilju ja magusat koju tassitud, miniinimeste rõõmuks natuke päris toitu ka. 

Kulus: 7.81€
 

8. Päev

Loore aitas mul koduseid toiduvarusid hävitada, korraldas külmkapis läbiotsimise ja proovis, kas munad ikka lähevad maha kukkudes katki või ajab vanamoor jälle jama. Läksid küll muideks. :)
Süüa õieti ei teinudki, poes sai muidugi käidud. Saia, banaani ja maisipalle ostmas. Õhtusöögiks sõime kohalikku kiirtoitu, aga mitte minu kulul.

Kulus: 2.69€

9. Päev

Kuna mu juuksehari läks umbes reedel lootusetult kaduma, olin täna hommikuks juba üsna kena mopi nägu. Vahelduseks võiks ju raami sirgu ajada, nii et ostsin uue harja ja ühe väikse juuksemaski ka. Kui mu mälu nüüd ei peta, pole ma sellist asja kunagi varem kasutanud. Šokolaadi ostsin ka, aga mitte endale. :)

Kulus: 5.98€

Kokku: 78.61

Ei ole uhke, ei ole! Pole ma selle eest ostnud midagi kestvat ega ka mitte korralikult toitunud. Teisest nädalast on küll juba kaks päeva läbi, aga katsun siiski parema tulemuse saada. Ja vähemalt pühapäevaks raporteerima jõuda.

Järgneva nädala lisaülesandeks on:

Korrastada kogu kodu ebavajalikust ja see kraam maha müüa. Seda kraami leidub, igasugu riideid ja jalanõusid ja..aga kes neid pildistab ja müüb ja ostab? Ühel päeval, ilmselt ülehomme, katsun ennast kokku võtta ja sellega tegeleda. Kõige laisem loom on rääkinud!

2 comments: