Saturday 8 December 2012

Piparkoogitaigen pole raketiteadus.

Päriselt kohe. Ma siiani arvasin, et minusugusel käpardil ei tasu selle tegemist ise ette võttagi. Aga tegelikult oli lihtne tunni aja töö koos abivalmis lapse ja muude takistavate asjaoludega. Omaette mässates veerand tundi, ma arvan.
Endiselt ei oska ma midagi eeskujulikult retsepti järgi teha, kuigi üritasin.

Retsepti pätsasin SIIT ja lisasin veidi teistmoodi kraami ka.

Vaja läheb:
2 dl tumedat siirupit
2 dl suhkrut
Pakk Santa Maria piparkoogimaitseainet
250 g võid
2 muna
600 g nisujahu (u 1 liiter)
2 tl (triikis) söögisoodat, asendasin pisikese paki küpsetuspulbriga
100 g tumedat küpsetusšokolaadi (tegelikult oli rohkem, aga osa kadus raseda kõhtu)
Kakaopulbrit, pakun, et 1-2 supilusikatäit, teist samapalju soovitavalt kallata peale jalus tilbendavale valgele kassile. :D

Alustuseks kuumutasin potis siirupi, suhkru, piparkoogimaitseaine ja kakao, kuni keemiseni. Tükeldasin sisse šokolaadi, segasin sulamiseni, sama tegin võiga. Kallasin selle kraami suuremasse kaussi, lisasin munad. Segasin omavahel jahu ja küpsetuspulbri, lisasin selle jupikaupa ja segasin-sõtkusin, kuni tainas valmis. Juppideks, toidukilesse ja külmkappi. Nii lihtne ongi.
Hea vürtsikas ja õrnalt šokolaadine taigen tuli. Teeks teinekordki, kui pärast küpsetama-mökerdama ei peaks. :)

No comments:

Post a Comment